GYIK

Gyakran ismételt kérdések

 

Hogyan zajlik egy fotózás?

Először is, most csak nagy általánosságban írok, hiszen nem mindegyik fotózásra vonatkoznak az itt leírtak.
Megbeszéljük mit szeretnél, hol fotózzunk.
Gyerekeknél min. 2-3 váltóruha kell, mert szinte biztos, hogy valamivel összekoszolja magát a szabadban.
Jó, ha többféle kellék van nálatok, amiket szeret. Akár a kisszék, amiben otthon szeret ülni, különféle kiegészítők, pl. sapka, sál, napszemüveg, buborékfújó…

Nagyobbaknál, felnőtteknél a következők is fontosak:
Változatos ruhákat hozz magaddal, legyen köztük nadrág, (mini)szoknya, elegáns ruha… Lábbeliből is hozz egyet-kettőt! Különböző kiegészítők (sapka, sál, kendő, övek, ékszerek, napszemüveg stb.) is jól mutathatnak a fotókon. Lehetnek nálad olyan ruhadarabok is, amit utcán nem igazán használsz pl.: koktélruha, extrém cuccok…
Egy igazi portfolió nemcsak a ruhákról, kiegészítőkről, helyszínről, beállításokról szól, hanem elsősorban Rólad!

Az arc, a test megragadása, bemutatása mellett a benned rejlő színészi képességek akaratlanul is felszínre kerülnek a fotózás során. A modell és a fotós közötti kontaktus, a kommunikáció összhangot teremt, így együttesen szép képeket alkothatunk. Az a jó portfolió, ami többféle arcodat mutatja be különböző hangulati elemekkel, többféle szerepben. Még te is meg fogsz lepődni, hogy mennyire más is tudsz lenni.
Természetesen, ha bármilyen elképzelésed, ötleted van, azokat is megpróbáljuk megvalósítani, illetve előtte egyeztetünk, hogy a fent felsoroltak közül mire lesz szükség.

Mit csináljak a fotózás előtti napokban?

Itt inkább a nagyobb gyerekeknek, felnőtteknek tudok tanácsot adni, hiszen a kicsik jobb esetben pihenni fognak. Az egyik legfontosabb, hogy a fotózás napján kipihent állapotban érkezz, lehetőleg pontosan vagy pár perccel előbb. A saját idődből veszel el, ha késel! Készülj a fotózásra azzal, hogy gyakorlod a modellek által használt pózokat, arckifejezéseket. A fotózás előtt egy héttel figyelj oda az étkezésre. Lehetőleg ne bulizd végig a hetet.

Mikor kapom meg a képeket?

Ez a képek mennyiségétől függ. Minimum 2-3 nap kell, hogy átnézzem, szerkesszem a képeket. De 1 héten belül biztosan át tudom adni, ha kevés képről van szó, akkor email-ben, ha nagyobb mennyiségben vagy igény esetén CD-n.

Kizárólag csak az oldalon látható csomagok közül lehet választani?

Nem. Az oldalon közzétett csomagok tájékoztató jellegűek, melyek segítenek a döntésben. Illetve így könnyebben behatárolható, hogy mely szempontokat veszem figyelembe a fotózás során. Természetesen nincs két egyforma fotózás, így mindenkinek egyedi árajánlatot tudok küldeni, amennyiben pontosan tudom a részleteket.

Internetes tárhelyre is fel lehet tölteni a képeket?

Igen, így a feltöltés után mással is megoszthatod a képeket.

Nagy felbontású képeket kapok?

Igen. Minden retusált képet nagy felbontásban adok át. („Nyers” képet nem adok ki a kezemből.)

Van kiszállási díj?

Igen, van. Ennek költsége: 60 Ft /km