Mit kell tenni a fotózás előtti napokban?

Lakás fotózása

épületfotózás

enteriőr

ingatlanfotózás

 

Az ingatlanfotózásnak mára nagy jelentősége lett. Az ingatlanpiacon rengeteg hirdetéssel találkozhatunk nap, mint nap.

A legtöbb ember már tudja, hogy nem elég egy kis kompakt géppel néhány fotót készíteni a lakásról. Ez bizony komoly előkészülettel és utómunkával is jár.

Ne kiadásnak gondoljuk, hanem befektetésnek a megrendelt fotózást. Mondjuk azt, hogy egy átlagos lakás ára 10 millió forint. Már egy ilyen összegnél is a fotózási díj elenyésző, hiszen megtérül.

Miért?

Mert először a képeket nézzük meg egy hirdetésnél, és ha azok a képek nem gyakorolnak ránk pozitív benyomást, akkor a mellette levő leírásra már nem is vagyunk kíváncsiak. Ugye így van?
Az első legfontosabb benyomást a fotókkal érhetjük el. Mert ezzel felkeltettük a vásárló érdeklődését, ahhoz, hogy személyesen is felkeresse helyszínt. Így akár magasabb áron és gyorsabban találunk vevőt, vagy kiadó lakás esetén albérlőt. Ezért érdemes kisebb lakásoknál is rászánni az időt és a pénzt, mert nem csak a luxus ingatlanoknál van nagy jelentősége a fotóknak.


Mit kell tenni a fotózás előtti napokban?

Annak érdekében, hogy igazán látványos és profi fotók készüljenek bizony a megrendelő számára is van néhány feladat.

A legfontosabb, hogy rend és tisztaság legyen minden helyiségben, különös figyelemmel a konyhára és a fürdőszobára. Portalanítás, az üveg felületek tisztítása, vízkő eltávolítása és a következők:

 • Lehetőség szerint el kell pakolni minden személyes tárgyat a szekrényekbe.
  Természetesen itt nem arra gondolok, hogy üres legyen a fürdőszoba, vagy az üres polcokat fotózzam. Találjuk meg az egyensúlyt! A lényeg, hogy ne legyen túlzsúfolva. Így az érdeklődő fejben el tudja helyezni a személyes tárgyait a lakásban, bele tudja magát képzelni.
 • Mit is jelent a „mindent elpakolni”?
  Családi fotók, ruhák, cipők, edények a szárítóban, tisztítószerek, törölköző, minden olyan dolog, ami csak zavaró lenne a képen. Igen, még a hűtő mágneseket is!
 • Az asztalon elhelyezett friss kis virágcsokor – az adott lakáshoz illően- is jól mutat a képeken.
 • Legyen mindenhol elhúzva az összes sötétítő függöny. Mindenki a tágas és világos tereket szereti.

Igen, tudom. A fent említett néhány dolog nem 1 órás munka. De szánjuk rá az időt, mert a fotós is csak a hozott anyagból tud dolgozni.

Amennyiben minden rendben van a lakásban, a fotózás időtartama így is legalább 1 óra egy kisebb ingatlan esetében. Ezt követi majd az utómunka, ami 1-2 napot vesz igénybe a képek mennyiségétől függően. A képeket internetre optimalizálva is átadom és nagy felbontásban is, amennyiben nyomtatásra is kellenének majd az ingatlanról készült fotók.

A pontos árajánlathoz mindenképpen szükséges tudnom a következőket:

 • ingatlan alapterület
 • helyiségek száma
 • fotók darabszáma, amire szükség van
 • város / kerület
 • mire kellenek a képek (hirdetés, szaklap…)

Így mindenkinek személyre szabottan tudok árat mondani.

 

 

Időpont és árajánlat kérése a kapcsolat menüpontban.